Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Igazi anyatigris vagyok!"

2012.11.26

 

be-fj-fr-mozi.jpg

 

Balázsovits Edit élete új korszakába lépett: kisfia iskolába ment, így most újra „hajnalban” kell kelnie. De jól bodogul ezzel, mint ahogy egyelőre szabadúszó színészként sem panaszkodhat. De azt ő sem mondja, hogy nem tart a jövőtől sem. „Néha rám tör a szorongás a jövőtől, mert sosem voltam még „nem színésznő”.

Utoljára ilyen korán gimnazista korában kelt. Ugyanis kisfia, Richárd elsős lett, így 3/4 8-ra be kell érniük a suliba. Mégis kellemes, otthonos érzés ez Balázsovits Editnek, hiszen ő is ugyanebbe az általános iskolába járt.

Richárd kiborul, ha nincs kész a leckéje
- Úgy gondoltam, hogy általános iskolából az a legjobb, ami a legközelebb van. Még így se egyszerű a reggeli indulás, ha este sokáig dolgozom. Nyilván, ha egy nap azt mondanám a fiamnak, hogy ma nem megyünk iskolába, nem tiltakozna. De kötelességtudó, elfogadja, hogy ez szükséges. Boldog, ha megdicsérik. Egyelőre sikerélményei vannak. Háromnegyed 4-re megyek érte, addigra készen van a leckével is. Átnézem a füzeteit, igényli is. Ki van borulva, ha valamivel nem készült el. Úgy emlékszem, nekem lengethették a füzetet, nem voltam ennyire kétségbe esve... Jóval idősebb koromban lettem kötelességtudó. Most még tudok neki segíteni, befejezzük a feladatot. Nem bánom, hogy le kell vele ülnöm, sőt, élvezem is.

A fiam és a férjem már bunyóznak is
- Richárd tavasz óta dzsúdózni is jár. Úgy láttuk édesapjával, hogy ez jó sport lenne a számára. Férjem mutogatott neki fogásokat, sokat bunyóznak. Eleinte rosszul voltam a látványtól, mostanra megszoktam. Nagyon jó mozgása van a fiamnak. Nem kényszerítjük, szeret edzésre járni. A focit az iskolában javasolták. Elment, kipróbálta, beiratkozott. Úgy gondolom, hogy amit lehet, a szabad akaratára bízok. Megvan a gyümölcse: mivel nem kényszerítjük semmire, nincs benne fölösleges dac. Bíztam és bízom a fiamban. Bevallom, nem mindig könnyű, de végül mindig jó, amit csinál. Férjem szeretne szigorúbb lenni olykor, de elsőként rajtam kell keresztülvinnie az akaratát. Néha helyteleníti az anyatigris-hozzáállásomat, ám utóbb gyakran igazat ad nekem. Máskor meg én adok neki... Nem kell mindkét szülőnek ugyanazt nyújtania a gyereknek. Azért vagyunk ketten, hogy mást-mást kapjon.

>>> Folytatás

(Kiskegyed/Gönczi Annamária)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.