Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiskegyed

2012.11.26

Igazi anyatigris vagyok!

 

kiskegyed.jpg
Képgaléria

Balázsovits Edit élete új korszakába lépett: kisfia iskolába ment, így most újra „hajnalban” kell kelnie. De jól bodogul ezzel, mint ahogy egyelőre szabadúszó színészként sem panaszkodhat. De azt ő sem mondja, hogy nem tart a jövőtől sem. „Néha rám tör a szorongás a jövőtől, mert sosem voltam még „nem színésznő”.

Utoljára ilyen korán gimnazista korában kelt. Ugyanis kisfia, Richárd elsős lett, így 3/4 8-ra be kell érniük a suliba. Mégis kellemes, otthonos érzés ez Balázsovits Editnek, hiszen ő is ugyanebbe az általános iskolába járt.

Richárd kiborul, ha nincs kész a leckéje
- Úgy gondoltam, hogy általános iskolából az a legjobb, ami a legközelebb van. Még így se egyszerű a reggeli indulás, ha este sokáig dolgozom. Nyilván, ha egy nap azt mondanám a fiamnak, hogy ma nem megyünk iskolába, nem tiltakozna. De kötelességtudó, elfogadja, hogy ez szükséges. Boldog, ha megdicsérik. Egyelőre sikerélményei vannak. Háromnegyed 4-re megyek érte, addigra készen van a leckével is. Átnézem a füzeteit, igényli is. Ki van borulva, ha valamivel nem készült el. Úgy emlékszem, nekem lengethették a füzetet, nem voltam ennyire kétségbe esve... Jóval idősebb koromban lettem kötelességtudó. Most még tudok neki segíteni, befejezzük a feladatot. Nem bánom, hogy le kell vele ülnöm, sőt, élvezem is.

A fiam és a férjem már bunyóznak is
- Richárd tavasz óta dzsúdózni is jár. Úgy láttuk édesapjával, hogy ez jó sport lenne a számára. Férjem mutogatott neki fogásokat, sokat bunyóznak. Eleinte rosszul voltam a látványtól, mostanra megszoktam. Nagyon jó mozgása van a fiamnak. Nem kényszerítjük, szeret edzésre járni. A focit az iskolában javasolták. Elment, kipróbálta, beiratkozott. Úgy gondolom, hogy amit lehet, a szabad akaratára bízok. Megvan a gyümölcse: mivel nem kényszerítjük semmire, nincs benne fölösleges dac. Bíztam és bízom a fiamban. Bevallom, nem mindig könnyű, de végül mindig jó, amit csinál. Férjem szeretne szigorúbb lenni olykor, de elsőként rajtam kell keresztülvinnie az akaratát. Néha helyteleníti az anyatigris-hozzáállásomat, ám utóbb gyakran igazat ad nekem. Máskor meg én adok neki... Nem kell mindkét szülőnek ugyanazt nyújtania a gyereknek. Azért vagyunk ketten, hogy mást-mást kapjon.

A színház fontos - de a család még fontosabb
- Szabadúszóként is ugyanannyit dolgozom, mint régen. Nem mondom, hogy nincsenek olyan éjszakáim, amikor rám tör a szorongás. Érdekel, vajon mi lesz velem, mint színésznővel. Lesz-e színház, film, nekem való szerep? Nem voltam még „nem színésznő”. Kisfiam már megszokta, hogy este dolgozom. Amíg kicsi volt, nehéz volt. Épp akkor kellett elindulnom otthonról, amikor már fáradt és nyűgös volt. Amióta gyerekem van, megfontolom, hogy milyen munkát vállalok el. Azelőtt szívesen elmentem vidékre vendégszerepelni. Most is hívtak, de mérlegeltem. Nem hiszem, hogy elmennek mellettem a dolgok. A színház és a művészet szép, de az élet ennél sokkal fontosabb.

Ritkán játszom negatív figurát
- Tavaly kértek föl az Átok című tévésorozatra, amely a közmédia képernyőjén látható. Győri Márk operatőrrel már dolgoztam, Mátyássy Áron rendezővel szerettem volna együtt dolgozni. Mivel a sorozatból egy évad már lement, és egy-egy részt magam is láttam, tudtam, hogy miben fogok részt venni. Színvonalas magyar sorozat az M1 műsorán - ritka a palettán. Krisztina negatív, ármánykodó figura, ilyet nemigen szoktam játszani. Mégis meglepően sok pozitív visszajelzést kaptam. Nagyon örülök. Érdekes módon a sorozat sok jelenete játszódik a Balatonon. De az én jeleneteimből egy se, pedig kisfiammal egész nyáron ott voltunk. A forgatási napokra Budapestre jöttem. Igazi kikapcsolódás volt az is, amikor a Karinthy Színházban a Lovagias ügyet próbálhattam Bajor Imrével, Lórán Lenkével, Árpa Attilával és a többiekkel. Hál`Istennek sokadszorra dolgoztam Verebes Istvánnal. Ha a sivatagba hívna próbálni, oda is elmennék. A nézők is imádják az előadást.

Gönczi Annamária

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.