Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


metropol (2)

2012.08.10

Koncz Roland (2012-08-10)

A szabadúszó színésznő a katamaránozás híve, és már nyolc éve, a tihanyi esküvője óta minden nyarát a tó partján tölti.

Mióta kötődik a Balatonhoz?

– Már gyermekkoromban sok időt töltöttem a Balaton környékén. Hosszú évekig jártam le a tóhoz, és az elmúlt nyolc évben folyamatos látogatója vagyok a „magyar tengernek”. Nagyon szeretek itt lenni, de leginkább az északi part menti településeket – azok közül is Tihanyt, Csopakot és Balatonfüredet – részesítem előnyben a többivel szemben.

Melyek azok az élmények, amelyek mélyen megragadtak az emlékezetében?
– A nyolc éve, Tihanyban megrendezett esküvőmön kívül igazán extrém és különleges élménnyel sajnos nem tudok szolgálni, de minden évben – egészen júliustól szeptemberig – a Balatonon töltjük a nyarat, ez idő alatt pedig sokféle tevékenységet végzünk. Alkalmanként biciklizni is elmegyünk, útjaink során legtöbbször Balatonfüred felé vesszük az irányt.

A vízi sportok közül van-e olyan, amelyet szívesen űz?

– A férjemmel nagyon szeretünk vitorlázni és katamaránozni, sőt mi több, néha-néha vitorlásversenyeken is részt veszünk, igaz, ő sokkal gyakrabban. A horgászat abszolút nem az én műfajom, a férjem és a fiam ellenben szívesen űzik ezt a sportot. Ami a vízibiciklit illeti, egyáltalán nem használjuk ki ennek lehetőségét, a tóra kizárólag csak hajóval merészkedünk ki.

Vakációja alatt mennyire képes kizárni a munkát?
– Ez elsősorban a tennivalók mennyiségétől függ, de alapvetően nem jelent gondot számomra a munka teljes kiiktatása. Ám amikor már csak egy-két napom van hátra a munkanap kezdetéig, nehezebben kapcsolódok ki.

Kizárólag a nyári hónapokban látogatja meg a Balatont?
– Egyáltalán nem. Télen is rengeteg időt töltünk a Balaton környékén, ilyenkor általában korcsolyázással és síeléssel múlatjuk az időt. Az a sípálya ugyanis, amelyet mi használunk, különösen élvezetes a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt. Az év többi szakaszában is rendszeresen ellátogatunk a tóhoz. Ha tehetjük, az összes időnket itt töltjük, hiszen minden egyes évszakban más és más a Balaton arca. Év közben persze ez most valamennyivel kötöttebbé válik majd, mivel hamarosan a fiamnak is iskolába kell mennie.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.